Hvordan rengjøre terrassen skånsomt men effektivt

 

Når terrassen står for tur til en real vask, er det greit at man kjenner til de beste vasketips og fremgangsmetoder.

 

Vasketips for terrasse

Tegn på at plattingen trenger en vask

Når snøen forsvinner og tiden for vårrengjøring er like om hjørnet, er det også på den tiden man gjerne kunne tenke seg å ta i bruk terrassen igjen. Men når snøen er borte, kommer det  også frem mye smuss som har «grodd» seg inn i treverket. For å nevne noe du sikkert kjenner igjen, kan vi nevne:  Sot, støv, alger, sopp, blader og andre ting som er blitt bevart under snøen i løpet av vinteren.

Den feilen som mange gjør om våren når plattingen skal vaskes, er at de bruker høytrykk spyleren for å «grave» ut smusset som har grodd seg inn i treverket. Dette er en metode som frarådes fordi den fliser opp! Om du likevel må benytte deg av en høytrykk spyler, bør du i alle fall bruke et lavt trykk og lang stråle.

 

Slik rengjør du en tre platting

Sørg for at du ikke vasker når sola står direkte på plattingen. Bland vann og soppdreper i ei bøtte og stryk over plattingen med en vaskekost. Spyl så av plattingen uten hard stråle. Sørg bare for at blandingen med soppdreper ikke er for kraftig (se instruksjon på flaske). Dette skal være mer enn bra nok og det beste alternativ for å unngå slitasje.

Annet godt tips vil være å blande vann og klorin 50/50. Skrubb lett over plattingen med en myk kost og la virke noen minutter før du skylder av.

Etter at plattingen har fått en real omgang med «vårskrubb», kan det være smart å gå over med vann og grønnsåpe. Grønnsåpe er meget god såpe for de fleste varianter av treverk og derfor anbefales det at grønnsåpe benyttes på de resterende platting vasker gjennom sommeren.

 

Skal du olje plattingen etter den er blitt rengjort, anbefaler vi at du pusser over plattingen med sandpapir slik at du får fjernet alle fliser. Vent i minimum 3 dager for tørking av treverk før du begynner å olje plattingen.

 

Trenger du hjelp?

Vi hjelper til med både rengjøring, pussing og olje av platting i Trondheim og omegn.

Ring oss på tlf: 90 90 22 24 eller benytt vårt kontaktskjema

 

 

Slik rengjør du en stein platting

 

Det er ikke like viktig å gå over en stein terrasse etter vinteren, men på lik linje med andre plattinger, samles det opp sot og smuss gjennom vinteren og derfor foretrekker de fleste å ta en vår rengjøring også der.

Steinrens fås kjøpt flere steder og skal være mer enn bra nok for å få jobben gjort. Om du har rens i en sprute flaske, spruter du over og lar det virke i 5 min før du spyler av. Her er det anbefalt at man bruker en høytrykk spyler, da dette gjør at du kommer ned i porene. En vanlig hageslange kan være i svakeste laget for å få et perfekt resultat.

 

Andre tjenester vi tilbyr:

Flyttevask/utvask – Vi utfører flyttevask med fornøydgaranti til en meget konkurransedyktig pris

Fjerning av mose på tak – Vedlikehold av tak er viktig for takets levetid. Kontakt oss for en uforpliktende befaring

Tilbake til hovedsiden

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Vasketips and tagged , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.