Renhold Tips – Tørrmopp av tak

 

Mange av oss ser på tak renhold som noe man trenger å tenke på ved en utvask eller visningsvask, men sannheten er at rommet blir mye lysere og ser større ut etter et lettere renhold av taket.

Når vi sier lettere renhold, mener vi tørrmopp av taket. Om taket er tilgriset av mat fett eller missfarget av røyk, må man gå hardere til verks med vann og salmiakk.

Renhold av tak med vann og «såpe» kan i verste fall gjøre skade i form av flekker (skjolder) og derfor anbefales det at man kun rengjør taket med tørrmopp så lenge det lar seg gjøre.

 

Renhold tips – Tørrmopp av tak

  • Tørrmopp er for fjerning av støv. Pass derfor på å bruke mopp med myke fiber.
  • Tørr mikrofiber klut kan også benyttes om ønskelig.
  • Bank ut eller rist støv av moppen regelmessig slik at du får med mest mulig støv av gangen.
  • Legg av tid. Det er meget tidkrevende med tak rengjøring, så ikke sett i gang når du har dårlig tid.
  • Det er fysisk tungt arbeid, så ta en pause mellom hvert rom.
  • Sørg for å gå over takene på dagtid. Dagslyset gjør det enkelt å se hvor du har dratt med moppen.

 

Pass på..

Det kan være fristende å fukte kluten på visse områder av taket der man kan se noen flekker. Vær oppmerksom på at dette kan føre til lysere områder av taket. Tørrmopping av taket er for å fjerne støv og spindelvev, noe som ikke påvirker missfarging i forhold til vann.

Skulle du være så uheldig at resultatet endte med flekker av stor kontrast, må du enten velge å leve med det eller dra over hele taket igjen med salmiakk vann.

 

Vet du om tak malingen tåler vann?

Det er ikke all tak maling som er vaskebestandig. Bruk derfor en kontrast farget klut med vann og gni på et lite område for å se om noe maling setter seg på kluten.

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Vasketips and tagged , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.