Tips for parkettskader

 

Har du vært uheldig og fått skade på parketten? Det er fortsatt håp for gulvet, da det finnes gode tips for å reparere forskjellige typer skader på parkett.

Her er noen enkle, men gode tips som kan redde dagen om uhellet skulle være ute..

 

Lyst parkett gulv

Foto: gulvdeal.no

 

Mindre fordypning i parketten

En slik fordypning kan fikses ved å bruke et fuktig håndkle og et strykejern.

Legg håndkleet over området med fordypning og stryk over med strykjernet slik at dampen trekker opp trefibrene til en jevn overflate. Om parketten er lakkbehandlet, vil du også merke at ujevnhetene i selve lakk overflaten vil jevne seg. Pass bare på å ikke bruk for sterk varme, da dette kan missfarge parketten. Formålet er å «steame», ikke brenne..

 

Større fordypninger eller dump

Sko med høye heler og parkett gulv er ofte en dårlig kombinasjon.

Her trenger du å fylle fordypningen. Det finnes flere alternativer til fylling, men for å nevne en kan vi fremme Liberon Skjellakkstifter. Dette er en type voks som gjerne brukes for å reparere denne type for skade på parkett og kan utføres av alle uten å ha noen spesielle kunnskaper rundt emnet.

Varm opp et strykejern eller noe lignende og smelt stiften mot jernet slik at det drypper ned i dumpen i parketten. For å finne den riktige fargen til gulvet, anbefales det at du øver deg på noe kapp som du har liggende fra gulvet. Farger fra de forskjellige voks stiftene kan blandes, men pass på at ikke fargen blir lysere enn gulvet. En mørkere farge enn originalen er bedre enn for lys..

 

Større skader eller hakk

Ofte under inn og utflytting av et bosted, er det lett å være uheldig med tunge møbler som legger fra seg spor i parketten etter å ha blitt satt ned ukontrollert.

Større skader i parketten bør repareres ved bruk av formtre. Her er det viktig at all form for olje, lakk eller maling blir skrapt bort fra skaden før den tettes. Dette for å sørge for at formtreet fester seg i skaden og ikke slipper tak i en senere anledning.

Pass på å kjøpe formtre i to nyanser slik at du kan blande til den fargen som går i ett med parketten. Etter at massen er formet og fylt i hullet/hakket og tørket, skal det slipes til overflaten går i ett med gulvet. Avslutt med å behandle skaden med lakk eller olje ettersom hva resten av gulvet er behandlet med.

 

Sprekker i parketten

Stryk ganske enkelt over med en reparasjons voks for tregulv. Dette er en type voks som varmes opp av friksjonen med fingeren som strykes over sprekken og trekker ned og inn i treverket. Denne type voks fås i flere forskjellige farger for å egne seg til reparasjon av de fleste typer parkett med sprekker. Overflødig voks kan fjernes med møbelrens o.l.

 

Riper i parketten

Små riper i parketten behandles ikke med fyllemasse, men heller ved kosmetiske inngrep. Dette er gjerne slitasjeskader som kan gjemmes ved bruk av retusjeringsfiltpenn. Vask over ripene med møbelrens og retusjere over for å gjemme spor av slitasje.

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Problemløsere and tagged , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.