Renhold Tips – Rengjøre hvite gulvmatter

 

Gulvmatter samler skitt og støv som gjør det vanskelig for hver enkelt å legge merke til. Vi vet at det ligger skitt og støv i gulvmatta, men vet vi egentlig hvor mye? Og vet vi om vi får med oss alt når vi går over med støvsugeren?

Nå er det utrolig mange forskjellige slag matter å velge i mellom og densiteten i fibrene varierer stort fra produkt til produkt. Dette betyr at strategien for renhold av de forskjellige typene gulvmatte vil variere en del.

Les også: Slik rengjør du parketten

Her er noen tips som kan komme til nytte..

Når du støvsuger teppet er mange fristet til å benytte støvsugeren med mindre motstand slik at teppet ikke bølger seg, flytter på seg eller suges fast av støvsugeren. Dette er ikke optimalt om du ønsker god rengjøring. Det aller beste er en kraftig støvsuger med børster. Det er mer knotete, men slutt resultatet blir mye bedre. NB: Tepper og matter av naturfiber skal ikke støvsuges med børste!

 

Hvite mindre matter kan legges bløtt i lunkent vann i et badekar etter å ha blitt støvsuget. Fyll opp nok til at hele gulvmatta ligger under vannoverflata og la den ligge ca 15 min. Tøm ut vannet og fyll opp på nytt (lunkent), men denne gangen med skånsomt vaskemiddel med bleke effekt. Et godt eksempel på et slikt vaskemiddel er «Vanish Oxi Action» (du kan lese mer om produktet her).

Gni mattens overflate mot hverandre for å få mort mest mulig flekker om du ikke har en god vaskekost for gulvmatter. Dette gjøres ca 2 ganger i den tiden matten ligger i bløtt med vaskemiddel (ca 1 time). Tøm ut vannet og skyll matten til du er sikker på at all såpe er ute av fibrene. Du kan gjerne legge matten i bløtt en siste gang med tøy-mykner for å få et mykere underlag.

 

Hvite store matter kan renses der den allerede er. Det blir for mye bry å flytte rundt på de store tunge gulvteppene. Ta heller å skumme hele overflaten med tekstil rens. Det er mange forskjellige typer å velge mellom, men en god rens til hvit overflate er helt klart skum som trekker opp skitt i stede for at den blir gnidd dypere inn i fibrene. Spray gjerne på med flekk fjerning noen min der det allerede er noen vanskelige flekker før matten skummes.

«Vanish Carpet Cleaning Kit» er et tepperens-sett med gode omtaler og kan derfor være smart å ha liggende om du har flere gulvmatter liggende.

 

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Vasketips and tagged , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.