Renhold Tips – Flis gulv

 

Det er typen underlag i hjemmet som bestemmer hva som egner seg best for gulvvask.

Når det kommer til fliser, krever det ikke stort annet enn normal gulv rengjøring (ikke grønnsåpe) for å få jobben gjort rimelig enkelt. Om det er ønskelig å friske opp flisene, krever det litt mer planlegging før man setter i gang med renholdet.

– Om du tenker på å skifte eller fornye fuger, kreves det at du bruker klinkerrens eller lignende. Dette brukes for å løse opp sementbaserte fuger og krever at du skrubber godt i mellom alle flisene og fyller etter jevnlig med vann for å unngå at fugene tørker. Pass på å bruke gummi hansker, da dette er et sterkt middel.

– Om du ønsker å få tilbake glansen og fargespillet, krever det at du oljer flisene. Dette gjøres med en spesiell olje som er produsert for akkurat dette. Et eksempel kan være Hey’di Klinkerolje.

 

Vask og vedlikehold av flis for gulv

Fliser er generelt et gulv som tåler mye slitasje på lik linje med marmor og skifer, men likevel er det viktig med vedlikehold. Om ikke flisene for det stellet som kreves, trenger du ikke å vente lenge før tydelige tegn av slitasje er synlig for det blotte øyet. Dette er gjerne i form av stygge missfargede fuger og matte overflater som gjemmer detaljer, fargespill og ikke minst glans.

Pass derfor på å ikke la såperester ligge igjen etter at gulvet er dratt over. Om det ikke er merkbare skitne overflater, anbefales det at gulvet tørrmoppes i stede for såpevann for å forlenge levetiden på fugene.

Mikrofiber kluter er meget ideelle, da de ikke benyttes med såpevann, men har likevel egenskapen til å ta opp mye smuss. Pass bare på at for hardt bruk kan skade det beskyttende belegget på flisene.

Gå over av og til med såkalt «fugefornyer» for å holde fugene hvite som ny.

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Vasketips and tagged , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.