Slik fjerner du neglelakk fra tekstil

Enten du har sølt neglelakk på duken, gardinen eller fått det på klærne, er det fortsatt mulig å redde tekstilet om du handler raskt.

 

Slik fjerner du neglelakk fra tekstil

 

Du bør være varsom dersom det er mye farge i tekstilet som har fått flekken fra neglelakken. Farge kan i noen tilfeller sverte av og da trenger ikke resultatet å bli stort bedre, men i verste fall bli styggere.

Det er stor forskjell på kvaliteten på de forskjellige neglelakkene som er å få kjøpt, og derfor vil også resultatet variere på hvor effektivt flekken forsvinner fra tekstilet.

Vi prøvde med neglelakkfjerner på en gardin som vi var litt uheldig med. Da brukte vi en q-tips med neglelakkfjerner og rullet lett over flekken. Dette var en grønn neglelakk på hvit gardin av bomull.

Flekken bleket fort, men ble ikke helt borte. Gardinen ble så lagt i 40 grader C. vann i ca 10 min før den ble lagt i vaskemaskinen. Vaskemiddelet var flytende OMO ultrahvit og resultatet var så og si perfekt. Flekken var borte og man kunne ikke se på gardinen i ettertid hvor flekken en gang var.

 

Vi testet forskjellige typer av neglelakk på tekstiler for å se om noen var vanskeligere å få bort enn andre.

 

Forsøk med Neglelakk på hvit håndduk
(Januar 2018)

I dette forsøket brukte vi:

 

  • Hvit håndduk (fra Ikea)
  • Neglelakk Blå
  • Neglelakk Grønn
  • Neglelakk Rød
  • Flekkefjerner
  • Neglelakkfjerner
  • Whitespirit
  • Engangskluter
  • Papir
  • OMO

 

Etter å ha lagt ut håndduken på et bord, gnidde vi inn like flekker slik at vi skulle klare å se hva som ville ha best mulig effekt på flekkene. Etter to dager var det på tide å prøve seg.

 

Alle flekkene ble påført forskjellig middel nok til at de ble fuktig. Vi lot dette virke i ca 2 min før vi begynte å trykke lett med papir for å se om det var noe som ville trekke opp slik at vi ikke begynte å gni utover mer enn nødvendig.

I neste runde fuktet vi på nytt og lot virke i ca to min. Deretter benyttet vi engangskluter og gnidde lett på flekkene. Etterpå brukte vi papir igjen for å absorbere så mye av neglelakken som mulig.

 

Som du ser, ble det stor forskjell. Du ser allerede at Aceton tok alle flekkene med en gang.

 

Les også: Hva som virker på de forskjellige flekkene

Den tredje og siste gangen påførte vi igjen, men gnidde noe hardere i ca 20 sek. pr. flekk. Deretter kastet vi håndduken i vaskemaskinen med OMO på 60 grader C. med forvask.

 

Ut fra resultatet kan du se ganske tydelig hva som virket best og hva som ikke hadde noe innvirkning. Om man konsentrerer seg, er det mulig å se at det en gang i tiden har vært en flekk der vi gnikket med Aceton, men da skal du vite om den på forhånd.

 

Har du noen andre tips eller metoder som hjelper på å fjerne neglelakk fra tekstil, setter vi stor pris på en kommentar.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.