Betong gulv i en hall

Behandling og rengjøring av betong gulv

 

Betong – Beskrivelse

En av de mest brukte byggematerialene som brukes i dag er blant annet betong. Betong er laget av vann, sement og sand + andre tilsetninger som for eksempel plaststoffer, krom og løsemidler.

Når sement blandes med vann, får vi en sementpasta. Denne pastaen binder sanden og med tilslagsmateriale, vil betongen bli sterkere og derfor mer slitesterk. Slitesterk betong er viktig med tanke på at den skal brukes som gulv flate der den jevnlig blir utsatt for slitasje.

 

Egenskaper og behandling

Gulv i betong er vanskelig å rengjøre da overflaten er ru og suger til seg fukt. Alt som inneholder fett vil lage tydelige varige merker i betongen og bør derfor ikke benyttes i forbindelse med renhold.

Betongen pleier som regel å behandles for å kunne holde overflaten ren. Da benyttes en sement-gulvmaling som også tåler mye slitasje, men som ikke trekker til seg fukt. Overflaten er mer glatt og derfor blir også renholdet mye enklere å bevare.

Betong gulv kan være basisk i ca 1-2 år etter at det blir støpt. Derfor blir lateks-maling av type akryl som oftest benyttet, da den er kjent for å tåle sterke baser.

Avgassinger fra de forskjellige tilsetningsstoffene kan være skadelig, men hvor skadelig er avhengig av type tilsetningsstoffer og den mengde som benyttes. Betong gir også fra seg gasser. Radongass for å være mer nøyaktig. Dette er en naturlig gass som dannes ved nedbrytning av Radium. I armert betong kan stålet være med å forsterke de elektromagnetiske feltene i et bygg.

 

Renhold av betonggulv 

Når renholdet av betonggulvet skal utføres, må det tilpasses den overflate-behandlingen som ble utført der du skal rengjøre.

Er det rå betong overflate, bør du helst benytte industri støvsuger eller kost og støvbrett. Dette sørger for at betongen holdes tørr og ikke etterlates med stygge skjolder som ikke forsvinner.

Om porene i betongen er tettet med stein impregnator (grunn polish), kan du benytte milde rengjørings-midler som ikke inneholder sterke syrer eller baser.

Husk: Sterke syrer og baser tar skade på betongen samt langvarig kontakt med saltlake.

 

Les også: Gode tips for å reparere skader i parketten

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Div and tagged .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.