Sikkert hjem

Øk sikkerheten i hjemmet

 

De fleste ulykker skjer i hjemmet, så ta en dag for å gå over det som kan være en potensiell kilde for en ulykke.

 

Brannalarmer – Se til at alle brannalarmene er plassert riktig i husene og at batteriene fungerer.

Velg en fast mnd i året der du skifter batteri på alle alarmene. Det er bedre å være trygg på at alle alarmene har nok strøm til enhver tid enn at du skal spare penger på å vente til batteriene er oppbrukt. Kanskje kan det være smart å la dette være en rutine i kombinasjon med vårrengjøring?

 

Brannslukker – Har du et pulverapparat i hjemmet? Husk å vende på apparatet av og til. Om det bare står på en plass uten å bli rørt over lengre tid, vil pulveret stivne og derfor ikke fungere som det skal. Kanskje dette også kan integreres med vårrengjøring?

 

Kniver – Visste du at sløve kniver er mye farligere enn skarpe? Uhellene oppstår gjerne når kniven ikke er skarp nok til å skjære og derfor bruke mer ukontrollerte bevegelser som kan ende med at kniven sklir ut av bane og treffer en finger.

Sørg derfor for at knivene blir slipt regelmessig slik at dens formål blir mer trygg og effektiv.

 

Ren luft – Sørg for et godt innemiljø med ren luft. Bytt luftfilter regelmessig og sørg for at ventilene på vinduene er åpen. Om ventilene lukkes, blir det ikke nok sirkulasjon i lufta. Dårlig luft gjør deg sløvere og mindre oppmerksom og kan være nok til å være en faktor for uhell i hjemmet.

Les også: Planter du kan ha hjemme med helsebringende effekt

 

Sklisikring  – Parkett er et populært valg av gulv i de Norske hjem. Det vi også vet er at det er ikke mye som skal til for å skli om man går på gulvet med ullsokker.

Likevel er det desto større sjanse for å skli om det ligger et støvlag på gulvet. Ved å rengjøre gulvet regelmessig, minsker du sklifaren i hjemmet.

 

Mugg – Mugg er en meget uhyggelig oppdagelse når man finner det i gulv og vegger i egen bolig. Det koster mye å få muggsanering i boligen, men det verste er at det er helsefarlig for alle som bor der.

Dårlig ventilasjon er ofte grunnen for mugg i hjemmet. Finner du mugg, bør du få det fjernet med en eneste gang. Om det lar seg gjøre, bør du vaske over med varmt vann og bakepulver der muggsoppen gror.

Der det som oftest blir funnet mugg er på dusjforhenget. Om du har et dusjforheng som ikke er blitt vasket på en stund, bør du ta en titt for å se om du finner noe. For sikkerhets skyld kan du hive forhenget i vaskemaskinen og heng det opp til tørk.

 

Følger du disse tipsene, kan du være trygg på at du har gjort hjemmet ditt tryggere enn hva det var før du begynte med disse tiltakene.

 

The following two tabs change content below.

Renhold Trondheim

CDO at Stjern Service
Navnet er Kolbjørn Stjern. Kolbjørn er eier av nettsiden www.renholdtrondheim.org som er en av nettsidene for Stjern Renhold Service. Når Kolbjørn ikke skriver artikler eller gjør research rundt det som er relatert til renhold, brukes mesteparten av tiden til studier rundt alt som har med entrepreneurship, trend og synlighet på nett.
Posted in Div, Problemløsere and tagged , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.